Logotip u obliku bora i gvozdenog šiljka, zelene boje sa natpisom Gvozd Studio
Gde loviti dobru fotografiju pejzaža? – Studio Gvozd
Studio Gvozd

Studio Gvozd

Gde loviti dobru fotografiju pejzaža?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Mesto gde nastaje dobra pejzažna fotografija

Jedna od idealnih destinacija za pejzažnu fotografiju je upravo planina Zlatibor, koja oduzima dah sa svojim valovitim brdima, gustima zelenim šumama i vrhovima prekrivenim snegom. Ovaj planinski venac nudi fotografima niz zadivljujućih mesta za snimanje, bilo da ste amater ili profesionalni fotograf.

Jedno od najpopularnijih područja za fotografiju prirode u nepodsrednoj blizini centra Zlatibora je venac skijališta Tornik. Ovo skijalište pruža prekrasan pogled na okolna sela i vrhove, što ga čini popularnim mestom za fotografe koji žele da zabeleže lepotu planinskog pejzaža. Skijalište takođe predstavlja jedinstvenu i zanimljivu temu za fotografe, jer prikazuje interakciju između čoveka i prirode kroz sportske aktivnosti kao što su skijanje, jahanje konja, vožnja bicikli, vožnja kvadova itd…

Za one koji pak žele da se osame, zlatiborske šume pružaju mirno mesto za istraživanje, razgovor, ideje i sortiranje vaših misli. Jedna od takvih lokacija je i Murtenica koja je ujedno i najveći masiv ove planine. Svojim reljefom i strukturom četinara neodoljivo asocira na planinu Zlatar koja se nalazi u neposrednoj blizini. Do Murtenice dolazite tako što nakon samo par stotina metara od Zorine kafane na Borovoj Glavi, na putu ka Crnoj Gori, imate skretanje ulevo, i upravo tu počinje vaša avantura u parku netaknute prirode.

Kako su planinariska društva odlično uradila markacije za pešačke ture, na istom potezu možete krenuti na kružnu turu koja će vas odvesti i do prelepog vidokovca u selu Draglica gde se nalazi crkva brvnara posvećena Svetoj Trojici u kojoj se nalazi kopija ikone Presvete Bogorodice Mlekopitateljice kojoj se mole svi hrišćani, a naročito majke za svoju decu, kao i žene koje žele da se ostvare u toj ulozi. Otuda i naziv Mlekopitateljica.

Još jedna popularna lokacija za fotografisanje pejzaža je i selo Dobroselica u čijem podnožju se nalazi spomenik prirode Prerast, prirodni kameni most u narodu poznat i kao Šupljica. Nekadašnji prolaz koji je meštanima a i đacima okolnih sela znatno kratio put ka staroj školi u centru sela Dobroselica sada je neizostavna tačka turistima i planinarima.

Ovo su same neke od vrednih lokacija za posetiti, a pravo uživanje ćete osetiti onog momenta kada krenete u nepoznatim smerovima seoskih puteljaka gde vas čekaju arhaični momenti vredni klikova vašeg aparata.

Pročitajte još..

Šta čini dobar logo dizajn?

Vizuelni identitet poslovanja: ključne stvari kod izrade logotipa   Prva stvar koju klijenti primećuju i pamte o vašem poslovanju je dobro dizajniran vizuelni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *